Zašto ugraditi automatiku i motor na dvorišna vrata?

Privatnost je važna za svaku obitelj. S automatskim dvorišnim vratima možete lako čuvati svoju imovinu tipkom na daljinskom upravljaču. Na taj način možete jednostavno kontrolirati tko ulazi i izlazi iz vašeg posjeda.

Kao što je gore spomenuto, automatska dvorišna vrata pružaju praktičnost dopuštajući vlasnicima da kontroliraju ulaz i izlaz iz svog doma. Tako možete postaviti granice za svoje kućne ljubimce i djecu i izbjeći teške posljedice u prometu i druge opasnosti koje mogu uzrokovati štetu.

Automatska dvorišna vrata nude Vam praktičnost da ne morate ručno otvarati vrata kako biste ušli u svoj dom. Pogodna su posebno na kiši ili drugim lošim vremenskim uvjetima. Postoje razne metode za otključavanje električnih dvorišnih vrata. Neke od metoda uključuju daljinsko upravljanje, čitače kartica, tipkovnice, dok druge napredne automatske kapije dolaze sa senzorima koji čitaju posebne signale za ulazak.

Neki ljudi koriste tuđe prilazne puteve kao skretanje, ali s automatskim električnim dvorišnim vratima možete spriječiti takva neovlaštena vozila da koriste Vaš prilaz. Nadalje, možete spriječiti dosadna stvorenja koja žive u divljini ili u Vašem susjedstvu.

Ugradnja automatike na dvorišna vrata za Vaš prilaz je isplativo rješenje kojemože uštedjeti novac i vrijeme. Imati ćete veće šanse da dobijete popust od osiguravajućeg društva zbog dodatne zaštite koju ste instalirali u svome domu. Nadalje, to će također povećati vrijednost vašeg doma.

Kako odabrati optimalnu automatiku i motor za vaša dvorišna vrata?

Električni motori za vrata za napajanje koriste 230V ili 24V. Obje vrste mogu se spojiti izravno iz mrežnog napajanja. Broj operacija dvorišnih vrata po satu odrediti će koja je vrsta izlazne snage potrebna.

Motori su dizajnirani da rade unutar određenog kapaciteta (broj otvaranja/sat). Odabir motora kompatibilnog s Vašim očekivanim korištenjem ključan je za njegovu izdržljivost i siguran rad. Za stambenu upotrebu, vrata koja se rijetko otvaraju (5-15 puta na sat) električni motor od 230V je više nego dovoljan. Ako se električna vrata namjeravaju češće koristiti (+15 puta na sat), onda se preporučuje 24V sustav. Istosmjerni 24V motori se manje zagrijavaju od izmjeničnih 230V električnih motora što omogućuje intenzivniju upotrebu. Električni motori za vrata od 24V obično se koriste u poslovnim/komunalnim prostorima, a 230V u standardnim stambenim objektima. Svi električni motori za vrata dizajnirani su za upravljanje vratima unutar zadanih parametara težine i širine.

Ograničenje težine osigurava da će motor pouzdano i sigurno upravljati vratima pružajući odgovarajuću količinu zakretnog momenta. Kao i kod težine, elektromotori su dizajnirani za upravljanje vratima određene širine. Motor i njegov mehanizam će varirati u veličini kako bi odgovarao širini vrata.